“Meer kwaliteit voor onze klant, minder afval en controle op consumptie.”
Royal Foods
Aanleiding:
- Men wilde de kwaliteit van hun maaltijden voor zorginstellingen, ziekenhuizen en bedrijven verhogen door een volledig geautomatiseerd systeem voor vullen en sorteren per persoon van porseleinen borden
- Ook wilde men een rol spelen in de controle en signalering op consumptie via de borden die terugkwamen;
- Behoefte aan een efficiëntere productie: hoeveel nodig van elk ingrediënt;
- Belangrijk dat ze hiervoor geen extra kosten wilden berekenen aan de klant.
Aanpak:
- Royal Foods serveert maaltijd nu op een speciaal ontwikkeld porseleinen bord met een ingebrande, oven- en vaatwasser bestendige code. Of in kunststof bakjes met een unieke code, wanneer nodig;
- Aan die code koppelen we wensen en dieetvoorschriften per klant in een online profiel;
- Door de track & trace functionaliteit weet men altijd waar het bord of bakje is;
- Bij retour wegen ze niet leeg gegeten servies, waaraan alerts zijn gekoppeld met gepaste acties (bijv. na 3 alerts, krijgt persoon kleinere porties en/of krijgt de instelling een signaal voor gepaste maatregelen;
Resultaat:
- Efficiënter en toch smakelijker proces rond maaltijdverstrekking: van inkoop tot en met het afval, van ontbijt tot en met avondeten.
- Reductie van fouten door automatisering van de productielijn van individuele maaltijden;
- Productiviteitsstijging: met minder mensen dezelfde productie;
- Inzicht faciliteert beter voorraadbeheer en beter afgestemde productiehoeveelheden;
- Kostenbesparing;
- Duurzamere bedrijfsvoering door afname afval;
- Meer afwisseling in maaltijden met een hogere kwaliteitsbeleving;
- Meer toegevoegde waarde voor klant door alarmeringsfuncties;